Dječja stomatologija

dječja stomatologijaDječja stomatologija - rad sa djecom kao stomatološkim pacijentima zahtjeva usku suradnju sa roditeljima, koji bi određene predradnje i razgovore sa djetetom trebali obaviti u kući a prije samog odlaska u ordinaciju.

Dječja stomatologija proučava sva zbivanja i promjene u usnoj šupljini djeteta, preventivnom dječjom stomatologijom osigurava se i provjerava funkcija rasta i razvoja dječjih zuba.

Povjerenje djece nije lako zadobiti

Dječja stomatologija traži i zubare koji su vični radu sa djecom. Povjerenje djece nije lako zadobiti, treba se stalno truditi i pri svakom susretu graditi odnos između malog pacijenta i osoblja ordinacije. Dobar dječji stomatolog zna sa djecom, konstantno osvaja njihovo povjerenje, on je psiholog i dječji animator.

Djeca se u stomatološkoj ordinaciji ne bi trebala osjećati neugodno, uz suradnju sa roditeljima to je moguće izbjeći.

Prvi susret sa zubarom treba biti kratak

Nepoznati striček u bijeloj kuti okružen sa čudnim aparatima nije dječja vizija prijateljske osobe. Prvi susret djeteta sa zubarom trebao bi biti kratak, susret upoznavanja. Veliki broj različitih aparata sa raznim nastavcima kao i različiti zvukovi u ordinaciji mogu jako preplašiti djecu.

Djecu je prije posjeta ordinaciji najbolje pripremiti za sam dolazak. Ukoliko ste djecu ranije plašili odlaskom kod "strašnog zubara" i time ih "motivirali" da bolje peru zube, Vaš će zadatak biti teži.

>> Kako motivirati djecu za posjet zubaru ???
>> Postoji li način da se izbjegne bol ???
>> Igre za djecu